Filters

Moerasplanten

Moerasplanten nestelen zich langs de oever van je vijver. Ze houden van vochtige plekken waar water en land elkaar ontmoeten. Moerasplanten geven je vijver een natuurlijk gevoel en helpen verschillende dieren zich er thuis te voelen.

Resultaat: 1–36 van 56

Biovijver

Moerasplanten

Ontdek de fascinerende wereld van moerasplanten die zich vriendelijk nestelen langs de oever van je vijver. Ze houden van vochtige plekken waar water en land elkaar ontmoeten. Moerasplanten geven je vijver een natuurlijk gevoel en helpen verschillende dieren zich er thuis te voelen. Niets voor niets zijn moerasplanten een waardevolle toevoeging aan de rand van je vijver. Ontdek de verscheidenheid en voordelen van moerasplanten, en laat moerasplanten jouw vijver in balans brengen op een eenvoudige en levendige manier.

Of je nu houdt van mooie bloemen, lekkere geuren, of planten die goed zijn voor je vijver, moerasplanten hebben van alles te bieden. Denk aan kleurrijke dotterbloemen en stijlvolle lisdodden. Ze zien er niet alleen mooi uit, maar helpen ook om je vijver gezond te houden door als natuurlijke filters te werken en schuilplekken te bieden voor waterdieren.

Ruim aanbod moerasplanten bij Biovijver

Wij bieden een groot assortiment aan moerasplanten aan. De meest populaire moerasplanten zetten we hieronder even overzichtelijk voor je neer:
• Dotterbloem (Caltha palustris): Met zijn heldergele bloemen voegt de dotterbloem een vrolijke noot toe aan de vijveroever. Deze moerasplant gedijt goed in vochtige grond en ondiep water.

• Leverkruid (Caltha palustris): Ook bekend als moerasboterbloem, leverkruid geeft aantrekkelijke gele bloemen en gedijt goed langs de waterkant.

• Watermunt (Mentha aquatica): Met zijn aangename muntgeur is watermunt niet alleen decoratief, maar kan ook dienen als natuurlijke muggenafweer. Deze moerasplant groeit goed in vochtige grond.

• Moerasspirea (Filipendula ulmaria): Met zijn pluimvormige bloemen voegt moerasspirea elegantie toe aan de vijveroever. Deze plant doet het goed in vochtige grond.

• Moerasvergeet-mij-nietje (Myosotis scorpioides): Dit charmante bloemetje voelt zich thuis langs de waterkant en voegt kleur toe aan de vijver.

Bovenstaande moerasplanten zijn geliefd vanwege hun aantrekkelijke uiterlijk en het feit dat ze goed groeien aan de vochtige rand van de vijver. Naast dat moerasplanten er aantrekkelijk uitzien aan de waterkant, creëren ze ook een fijne plek voor verschillende waterdieren.

Maak gebruik van onze plantencalculator!

Heb je geen idee hoeveel planten je nodig hebt voor jouw vijver en welke soort planten? Gebruik dan onze plantencalculator! Deze vertelt je precies hoeveel planten en welke moerasplanten het beste zijn voor jouw vijver.

Advies op maat

Heb je een vijver en weet je niet goed hoeveel planten jij nodig hebt en welke soort moerasplanten de beste keuze zijn voor jouw vijver? We voorzien je graag van advies op maat. Ook als het gaat om een volledig nieuwe vijver staan wij graag klaar om je te helpen. Heb je een probleem met je vijver? Ons deskundige team presenteert doeltreffende oplossingen en creatieve ideeën.

Biovijver is dé plek voor in Nederland geteelde inheemse waterplanten.

Biovijver is dé vertrouwde plek voor in Nederland geteelde inheemse waterplanten. Als je geïnteresseerd bent in een van onze vijverpakketten, nodigen we je graag uit om onze kwekerij te bezoeken en onze vijverartikelen persoonlijk te bekijken. Maak van tevoren een afspraak en ontdek alle mogelijkheden. Of je nu een particuliere tuinliefhebber bent of een professionele tuinarchitect/hovenier, wij staan klaar om je te ondersteunen. Bij vragen of wanneer je advies nodig hebt bij het maken van keuzes, laat het ons dan gerust weten. Ons toegewijde team staat klaar om je te begeleiden en ervoor te zorgen dat jouw vijveroptimalisatie een succes wordt.