Filters

Zuiverende oeverplanten

Oeverplanten zijn cruciaal voor een stabiele, gezonde en heldere vijver, vooral voor vijvers met vissen. Ons zuiverende oeverplanten pakket biedt een effectieve oplossing voor het zuiveren van vijvers.

Enig resultaat

Biovijver

Vijverpakket zuiverende oeverplanten

Oeverplanten zijn cruciaal voor een stabiele, gezonde en heldere vijver, vooral voor vijvers met vissen. Ons zuiverende oeverplanten pakket biedt een effectieve oplossing voor het zuiveren van vijvers. Dit pakket is speciaal samengesteld om algenproblemen aan te pakken en bevat doeltreffende oplossingen die ervoor zorgen dat je vijver helder blijft. Door gebruik te maken van onze zuiverende oeverplanten pakketten kun je definitief afscheid nemen van algenproblemen en volop genieten van een heldere en gezonde vijver.

Wat bevat het zuiverende oeverplanten pakket?

Het zuiverende oeverplanten pakket zijn er verschillende maten: small (10 stuks), medium (20 stuks), large (30 stuks), XL (40 stuks) en XXL (50 stuks). In deze pakketten zitten de mooiste met zorg geselecteerde oeverplanten die het best zuiveren. U krijgt in het pakket minimaal 3 verschillende soorten zuiverende oeverplanten. De oeverplanten zijn afkomstig van eigen bodem. Dit betekent dat ze winterhard (vorstbestendig) zijn en voor meerdere jaren plezier zorgen. De volgende soorten zuiverende oeverplanten zitten in het pakket:
• Beekpunge
• Egelskop
• Gele lis
• Kalmoes
• Moerasvergeett-mij-nietje

Oeverplanten zijn wortelende waterplanten. Dit houdt in dat ze wortels in de bodem maken. Dit doen ze in grind, substraat, klei, vijveraarde, zand of in een (kant en klare) vijvermand.

Gebruik onze handige plantencalculator!

Twijfel je welk pakket je moet kiezen en hoeveel planten je nodig hebt voor je vijver? Gebruik dan onze plantencalculator! Deze vertelt je precies hoeveel zuiverende oeverplanten en welke planten het beste zijn voor jouw vijver.

Waarom kiezen voor het zuiverende oeverplanten pakket?

In de vijver zijn er drie belangrijke voedingsstoffen. Een te hoge concentratie voedingsstoffen is schadelijk voor de vijver en kan bijvoorbeeld leiden tot vissterfte en extreme algengroei. De drie voedingsstoffen die erg belangrijk zijn voor de vijver zijn: nitraat, nitriet en fosfaat. Een goede variatie aan oeverplanten en andere soorten waterplanten zal ervoor zorgen dat de concentratie van de voedingsstoffen niet te hoog oploopt, waardoor er geen overmatige vissterfte of overmatige algengroei komt. In het zuiverende oeverplanten pakket selecteren we de best zuiverende oeverplanten voor de opname van nitraat, nitriet en fosfaat. Hiermee worden de soorten voedingsstoffen opgenomen en wordt extreme algengroei voorkomen.

Persoonlijk advies

Heb je een vijver en twijfel je over de juiste hoeveelheid planten en/of dieren, en welke soorten het beste passen bij jouw vijver? Wij bieden advies op maat om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes. Ook als je bezig bent met de aanleg van een geheel nieuwe vijver, staan wij paraat om je te assisteren. Mocht je problemen ondervinden met je vijver, dan komt ons team altijd met praktische oplossingen en ideeën.

Biovijver voor inheemse waterplanten, gekweekt in Nederland

Biovijver is dé vertrouwde bron voor in Nederland gekweekte inheemse waterplanten. Als je geïnteresseerd bent in een van onze vijverpakketten, nodigen we je graag uit om een bezoek te brengen aan onze kwekerij en onze vijverartikelen persoonlijk te bekijken. Maak van tevoren een afspraak, dan hebben we alle tijd om je van goed advies te voorzien. Of je nu een particuliere vijverliefhebber bent of een professionele tuinarchitect/hovenier, wij staan klaar om je te ondersteunen. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het maken van een keuzes? Laat het ons weten, we helpen je graag. Ons team staat paraat om je te ondersteunen en ervoor te zorgen dat jouw vijveroptimalisatie een succes wordt.