Slangenwortel, geeft unieke kelkvormige bloemen!

 4,95 incl. BTW

Eigenschappen:
Bloeitijd: mei – augustus
Standplaats: halfschaduw
Hoogte: 10 – 30 cm
Plantdiepte: -30 cm tot -5 cm
Winterhard: ja
Bladhoudend: nee
Inheems: ja
Eetbaar: nee, zeer giftig
Geurend: nee
Geliefd bij insecten: nee
Aantal per m2: 5-9
Leveringstype: kwekerspot 9×9 cm

UitverkochtBinnen 5 werkdagen in huis

  • In Nederland gekweekt
  • Duurzame verpakkingen
  • Gratis verzending vanaf € 150
Groot assortiment

In Nederland gekweekt

Van planten tot vijverdieren

duurzame verpakkingen

Wij kiezen duurzaam

Met duurzame verpakkingen

Kundig advies

Kundig advies

Gegeven door onze experts

Product omschrijving

Slangenwortel (Calla palustris)

De unieke kelkvormige bloeiwijze is een typerend kenmerk van de aronskelkfamilie! In het voorjaar verschijnen er grote witte bloemen aan de wortelstokken van de slangenwortel. Vaak komen deze schitterende bloemen nog een keer terug in het najaar. Wanneer de kelkvormige bloemen uitgebloeid zijn, blijven er mooie grote bladeren over die op sierlijke wijze door (of zelfs langs) de vijver kronkelen.

Deze oeverplant kan soms wat lastig aanslaan. De voorkeur gaat uit naar een laagje water van 5 tot 15 cm op een licht beschaduwde plek. Een wat rijkere ondergrond stelt deze plant zeer op prijs, bijvoorbeeld klei of een laag verteerde bladeren. De schoonheid van de slangenwortel kent echter een keerzijde: de plant is in zijn geheel zeer giftig bij consumptie! Deze giftige stoffen worden echter niet afgegeven aan het water en zorgen ervoor dat de slangenwortel niet gevoelig is voor vraat.

Hoe groeit slangenwortel?

Slangenwortel is een wortelende vijverplant. Dit houdt in dat de plant wortels in de bodem maakt. Dit doen ze in grind, substraat, klei, vijveraarde, zand of in een vijvermand.

Groeien gebeurd via wortelstokken die drijven aan het wateroppervlak of op de natte bodem liggen. De groeiwijze heeft overeenkomsten met deze van waterdrieblad en wateraardbei. Staat de vijver vol genoeg? Dan kunt u deze uitlopers met een snoeischaar afknippen.

Weetje van de natuur: de naam slangenwortel is afkomstig van de vorm van de kleine wortelstokken, die over de grond heen kruipen of in het water zweven.

Hoe lang gaat slangenwortel mee?

Deze bijzondere plant kan tientallen jaren meegaan, maar kan wel wat kieskeurig zijn. Een laagje water van maximaal 5 tot 15 cm op een lichte beschaduwde plek geeft de grootste kans van slagen.

Is slangenwortel bestand tegen de winter?

Ja, deze inheemse waterplant is uitstekend bestand tegen de koude wintermaanden en heeft voor de vorst geen extra verzorging nodig.

Heeft slangenwortel extra voeding nodig?

Qua voeding geldt hetzelfde als voor andere vijverplanten. Extra voeding geven is niet nodig, deze oeverplant haalt zijn benodigde voeding wordt uit het water.

Heeft deze vijverplant onderhoud nodig?

Nauwelijks, na het uitlopen van het nieuwe loof mogen de afgestorven bladeren in het voorjaar verwijderd worden. De afgestorven bladeren geven het nieuwe loof bescherming tegen de lichte nachtvorst.

Hoe kan ik deze vijverplant bestellen?

In onze webshop verkopen we slangenwortel in kwekerspotten van 9×9 cm. Bent u op zoek naar grote aantallen? Neem dan gerust contact met ons op!

Eigenschappen

Gewicht 0,2 kg
Afmetingen 9 × 9 × 63043350 cm
Bloeitijd

Mei, Juni, juli, Augustus

Bloemkleur

Wit

Standplaats

Halfschaduw

Hoogte
Winterhard

Ja

Inheems

Ja

Eetbaar

Nee, Zeer giftig

Geurend

Nee