We helpen je graag

Over onze vijverartikelen

Hoe kan ik algenproblemen in mijn vijver voorkomen? Welke waterplanten zijn geschikt voor mijn vijver? Hoeveel waterplanten heb ik nodig om een gezond ecologisch evenwicht in mijn vijver te behouden? Welke zorg hebben waterplanten nodig? Wat zijn jullie levertijden? Deze vragen en meer beantwoorden we graag voor jou.

Neem contact op

Hoe kan ik algenproblemen in mijn vijver voorkomen?

In een vijver met een goede natuurlijke balans komen algen slechts in kleine hoeveelheden voor.

Een goede variatie aan zuurstofplanten, oeverplanten en drijfplanten met een aanvulling van zoetwatermosselen en zoetwaterslakken zorgt voor de natuurlijke balans in de vijver. Gebruik voor deze artikelen de calculators om tot de juiste hoeveelheid te komen voor uw vijver!

Welke waterplanten zijn geschikt voor mijn vijver?

Om uw vraag snel te beantwoorden hebben we een plantenzoeker. Deze helpt u met het kiezen van de juiste planten voor uw vijver.

Hoeveel waterplanten heb ik nodig om een gezond ecologisch evenwicht in mijn vijver te behouden?

Om uw vraag snel te beantwoorden hebben we een plantencalculator. Deze helpt u met het kiezen van het juiste aantal planten voor uw vijver. Bij elk product in onze shop vindt u de plantencalculator.

Welke zorg hebben waterplanten nodig?

Waterplanten in je vijver vereisen enige zorg voor optimale gezondheid. Zorg voor geschikte diepte en blootstelling aan zonlicht. Gebruik een goed substraat voor de waterplanten en houd de groei van waterplanten in toom door overmatige delen te verwijderen. Bereid ze voor op de winter door afstervend materiaal te laten zinken. Deze aandachtspunten zorgen voor gezonde en weelderige waterplanten in je vijver.

Hoe moet ik mijn vijver onderhouden?

Om je vijver te onderhouden, verwijder organisch afval, zoals bladeren en takken. Onderhoud waterplanten door dode bladeren te verwijderen en hun groei in toom te houden. Voer vissen met mate en vermijd overvoeding. Reinig de bodem om slib en organisch materiaal te verminderen. Beheer algen door oeverplanten, zuurstofplanten en drijfplanten toe te voegen en overtollige voedingsstoffen te verminderen. Deze stappen helpen bij het behoud van een gezonde vijveromgeving.

Algemene informatie

Wat zijn jullie levertijden? Kan ik de artikelen eventueel in de kwekerij zien? Leveren jullie ook vijverartikelen voor zakelijke projecten? Dit en meer beantwoorden wij graag. Staat je vraag er niet tussen? Wij staan je graag te woord.

Neem contact op

Wat zijn de levertijden?

Uw vijverartikelen zijn al binnen 2 werkdagen in huis! Daarnaast bieden we gratis verzending vanaf €150,-.

Mijn vijverartikel is beschadigd tijdens het transport. Wat nu?

Dat is erg vervelend en niet de bedoeling. Uiteraard leveren wij een nieuw artikel. Het beschadigde artikel mag u houden en hoeft niet geretourneerd te worden.

Welke pakketservice maken jullie gebruik van?

Wij versturen onze pakketten met PostNL

Kan ik mijn bestelling retourneren?

U kunt uw product binnen 14 dagen retour sturen. Niet alle artikelen zijn bestand tegen een extra keer transport (zoals zoetwatermosselen en zoetwaterslakken). Samen met u komen we dan graag tot een andere oplossing.

Bieden jullie vijverartikelen aan die niet op de website staan?

Bent u opzoek naar een artikel die niet in de shop staat? Neem dan contact met ons op, wellicht kunnen we u helpen.

watermerk
De waardering van biovijver.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.2/10 gebaseerd op 12 reviews.