Algemene informatie

Wat zijn jullie levertijden? Kan ik de artikelen eventueel in de kwekerij zien? Leveren jullie ook vijverartikelen voor zakelijke projecten? Dit en meer beantwoorden wij graag. Staat je vraag er niet tussen? Wij staan je graag te woord.

Neem contact op

Kan ik mijn bestelling afhalen?

Enkel alleen zakelijke bestellingen kunnen worden afgehaald. Particuliere bestellingen kunnen alleen per post verstuurd worden.

Wat zijn de levertijden?

Al onze pakketten worden op maandag verstuurd. Afhankelijk van de drukte bij PostNL zou je de eerstvolgende werkdag jouw pakket in ontvangst mogen nemen.

Mijn vijverartikel is beschadigd tijdens het transport. Wat nu?

Het spijt ons enorm voor het ongemak, dat was zeker niet de bedoeling. We sturen je graag een nieuw artikel toe, en je hoeft het beschadigde artikel niet terug te sturen.

Van welke pakketservice maken jullie gebruik?

Wij versturen onze pakketten met PostNL.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Je kunt je bestelling binnen 14 dagen retour sturen. Houd er rekening mee dat niet alle artikelen bestand zijn tegen een extra keer transport (waaronder zoetwatermosselen en zoetwaterslakken).

Bieden jullie vijverartikelen aan die niet op de website staan?

Ben je opzoek naar een artikel die niet in onze webshop te vinden is? Neem dan contact met ons op, wellicht kunnen we je helpen.

We helpen je graag

Over onze vijverartikelen

Hoe kan ik algenproblemen in mijn vijver voorkomen? Welke waterplanten zijn geschikt voor mijn vijver? Hoeveel waterplanten heb ik nodig om een gezond ecologisch evenwicht in mijn vijver te behouden? Welke zorg hebben waterplanten nodig? Wat zijn jullie levertijden? Deze vragen en meer beantwoorden we graag voor je.

Neem contact op

Hoe kan ik algenproblemen in mijn vijver voorkomen?

In een vijver met een goede natuurlijke balans komen algen slechts in kleine hoeveelheden voor. Een goede variatie aan zuurstofplanten, oeverplanten en drijfplanten met een aanvulling van zoetwatermosselen en zoetwaterslakken zorgt voor een natuurlijke balans in de vijver. Door gebruik te maken van onze calculators, kun je de perfecte hoeveelheid voor je vijver berekenen en de omstandigheden optimaliseren.

Hoeveel waterplanten heb ik nodig om een gezond ecologisch evenwicht in mijn vijver te behouden?

Om deze vraag snel te beantwoorden kun je gebruik maken van onze plantencalculator. Deze helpt je met het kiezen van het juiste aantal planten voor jouw vijver. Bij bepaalde producten in onze shop vind je onze plantencalculator.

Welke zorg hebben waterplanten nodig?

Voor gezonde waterplanten in je vijver is zorg essentieel. Zorg voor de juiste diepte en zonlichtblootstelling, gebruik geschikt substraat, beheers de groei door overmatige delen te verwijderen en bereid ze voor op de winter door afstervend materiaal te laten zinken. Deze stappen garanderen weelderige en gezonde waterplanten in je vijver.

Hoe moet ik mijn vijver onderhouden?

Voor een gezonde vijveromgeving is het belangrijk om organisch afval, zoals bladeren en takken, te verwijderen. Onderhoud waterplanten door dode bladeren te elimineren en hun groei te controleren. Matig voeren van vissen is essentieel, vermijd overvoeding. Reinig de bodem om slib en organisch materiaal te verminderen. Beheers algen door oeverplanten, zuurstofplanten en drijfplanten toe te voegen en de hoeveelheid voedingsstoffen te verminderen. Deze maatregelen dragen bij aan het behoud van een gezonde vijveromgeving.

watermerk
De waardering van biovijver.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 127 reviews.