Watermunt, de lekkerst geurende vijverplant!

 4,50 incl. BTW

Mentha aquatica

  • Levertijd: 5 werkdagen indien op voorraad
  • Kan nu worden geplant
  • Zorgvuldig en snel geleverd in heel Nederland en België!
  • Planten geleverd uit eigen kwekerij
  • 100% groei- en bloeigarantie
  • Gratis verzending vanaf €150,-

UitverkochtBinnen 5 werkdagen in huis

  • In Nederland gekweekt
  • Duurzame verpakkingen
  • Gratis verzending vanaf € 150
Groot assortiment

In Nederland gekweekt

Van planten tot vijverdieren

duurzame verpakkingen

Wij kiezen duurzaam

Met duurzame verpakkingen

Kundig advies

Kundig advies

Gegeven door onze experts

Product omschrijving

Watermunt (Mentha aquatica)

Bekend omwille van zijn heerlijke geur en gebruik voor in de thee. Rond juni ruikt het rondom de vijver ineens lekker naar munt,  de watermunt staat in volle bloei staat! Deze lekker geur trekt bijen, hommels, vlinders en andere insecten aan.

Deze muntsoort is een echt waterplant. De voorkeur gaat uit naar 5 tot 25 cm in het water (in het zonlicht tot in de lichte schaduw). De plant is voor het grootste deel mogelijk eetbaar en is zeer geschikt om thee van te maken.

Hoe groeit watermunt?

Watermunt is een snelgroeiende, wortelende vijverplant. Dit houdt in dat de plant wortels in de bodem maakt. Dit doen ze in grind, substraat, klei, vijveraarde, zand of in een vijvermand.

Watermunt maakt drijvende wortelstokken aan het wateroppervlak. Deze uitlopers groeien later uit tot volwaardige planten. Staat de vijver vol genoeg? Dan kunt u deze uitlopers met een snoeischaar afknippen.

Weetje van de natuur: deze waterplant kan van kleur veranderen! Veel zonuren zorgen ervoor dat de bladeren rood van kleur worden en bij weinig zonuren blijven de bladeren groen.

Hoe lang gaat watermunt mee?

Deze lekker ruikend vijverplant kan tientallen jaren meegaan en is veelal een eenmalige aankoop.

Is watermunt bestand tegen de winter?

Ja, deze inheemse waterplant is uitstekend bestand tegen de koude wintermaanden en kan zelfs bij zachte winters wintergroen blijven!

Heeft watermunt extra voeding nodig?

Extra voeding geven is niet nodig. Deze vijverplant haalt zijn benodigde voeding wordt uit het water en heeft daarbij het vermogen om nitriet om te zetten naar nitraat. Dat lijkt misschien niet zo speciaal, maar nitriet kan niet worden opgenomen door waterplanten en is giftig voor het onderwaterleven. Nitraat kan daarentegen door iedere waterplant worden opgenomen en op deze manier zorgt watermunt voor een lager gehalte giftig nitriet in de vijver.

Heeft deze vijverplant onderhoud nodig?

Ja, deze vijverplant sterft gedeeltelijk af in de winter. We adviseren om dode overeind staande stengels in de winter af te knippen.

Hoe kan ik deze vijverplant bestellen?

Watermunt wordt via de webshop verkocht in een kwekerspot van 9×9 cm. Wil je andere hoeveelheden zoals in een vijvermand of ben je opzoek naar grote aantallen, neem dan telefonisch contact op of neem contact op via het contactformulier.

Eigenschappen

Gewicht 0,2 kg
Afmetingen 9 × 9 × 63043350 cm