Moerasvergeet-mij-nietje, bloeit het hele jaar!

 4,50 incl. BTW

Myosotis palustri

  • Levertijd: 5 werkdagen indien op voorraad
  • Kan nu worden geplant
  • Zorgvuldig en snel geleverd in heel Nederland en België!
  • Planten geleverd uit eigen kwekerij
  • 100% groei- en bloeigarantie
  • Gratis verzending vanaf €150,-

UitverkochtBinnen 5 werkdagen in huis

  • In Nederland gekweekt
  • Duurzame verpakkingen
  • Gratis verzending vanaf € 150
Groot assortiment

In Nederland gekweekt

Van planten tot vijverdieren

duurzame verpakkingen

Wij kiezen duurzaam

Met duurzame verpakkingen

Kundig advies

Kundig advies

Gegeven door onze experts

Product omschrijving

Moerasvergeet-mij-nietje (Myosotis palustris)

Het moerasvergeet-mij-nietje lijkt heel erg op het bekende vergeet-mij-nietje, vooral de kleine schattige blauwe bloemetjes zijn bijna identiek. Er zit echter wel degelijk verschil tussen deze soorten. Het normale vergeet-mij-nietje houdt niet zo van water zoals het moerasvergeet-mij-nietje.

Deze bodemkruiper is een echte waterplant en geeft de voorkeur aan een plekje met 5 tot 20 cm water, blootgesteld aan zonlicht tot halfschaduw. Als vijverplant draagt het moerasvergeet-mij-nietje bij aan de waterkwaliteit. Een speciale eigenschap van deze waterplant is het omzetten van nitriet naar nitraat. Hierdoor wordt het giftige nitriet omgezet in de voedingsstof nitraat, dat vervolgens door andere waterplanten kan worden opgenomen. Op deze manier zorgt het moerasvergeet-mij-nietje voor een lager gehalte aan giftig nitriet in de vijver en bevordert het een beter biologisch evenwicht!

Hoe groeit moerasvergeet-mij-nietje?

Moerasvergeet-mij-nietje is een snelgroeiende, wortelende vijverplant. Dit houdt in dat de plant wortels in de bodem maakt. Dit doen ze in grind, substraat, klei, vijveraarde, zand of in een vijvermand.

Deze bodemkruiper kan zich snel uitbreiden, dat kan zowel via grond (binnen de vijver) als door het maken van een drijvende zode. Staat de vijver vol genoeg? Dan kunt u deze uitlopers gemakkelijk met een snoeischaar afknippen.

Weetje van de natuur: dit is een van de eerste waterplanten die in bloei staat en blijft vaak tot de eerste vorst in bloei!

Hoe lang gaat moerasvergeet-mij-nietje mee?

Deze schattige vijverplant kan tientallen jaren meegaan en is veelal een eenmalige aankoop.

Is moerasvergeet-mij-nietje bestand tegen de winter?

Ja, deze sterkte inheemse waterplant is uitstekend bestand tegen de koude wintermaanden en kan zelfs bij zachte winters wintergroen blijven!

Heeft moerasvergeet-mij-nietje extra voeding nodig?

Extra voeding geven is niet nodig. Deze waterplant haalt zijn benodigde voeding wordt uit het water en heeft daarbij het vermogen om nitriet om te zetten naar nitraat. Dat lijkt misschien niet zo speciaal, maar nitriet kan niet worden opgenomen door waterplanten en is giftig voor het onderwaterleven. Nitraat kan daarentegen door iedere waterplant worden opgenomen.

Heeft deze vijverplant onderhoud nodig?

Nauwelijks, in het voorjaar mogen de afgestorven stengels en bladeren verwijderd worden. De afgestorven plantendelen zijn dusdanig klein dat het verwijderen van deze geen vereiste is.

Hoe kan ik deze vijverplant bestellen?

In onze webshop verkopen we moerasvergeet-mij-nietje in kwekerspotten van 9×9 cm. Bent u op zoek naar grote aantallen? Neem dan gerust contact met ons op!

Eigenschappen

Gewicht 0,2 kg
Afmetingen 9 × 9 × 63043350 cm