We helpen je graag

Zuurstofplanten vragen

Wil je iets weten rondom zuurstofplanten? Wij leggen het graag uit. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten.

Neem contact op

Moeten de elastiekjes van de planten af?

Van de niet wortelende drijfplanten (hoornblad en blaasjeskruid) mogen alle elastiekjes verwijderd worden voor het plaatsen in de vijver. Van de wortelende zuurstofplanten (fonteinkruiden en sterrenkroos) alleen het elastiekje die 5 bossen bundelt verwijderen, verwijder het elastiekje van de bos zelf niet. Dit elastiekje voorkomt dat gedeeltes van de drijfplant naar het wateroppervlak drijven.

Worden zuurstofplanten in een mand verstuurd?

Zuurstofplanten worden geleverd als bos of in een kwekerspot. Omdat er gedurende het transport vaak schade ontstaat, worden zuurstofplanten niet in een kant en klare vijvermand verzonden.

Hoe worden zuutstofplanten geleverd?

De meeste zuurstofplanten worden geleverd als bos. Enkele soorten zuurstofplanten worden geleverd in een kwekerspot. Het leveringstype staat vermeld bij de productomschrijving.

Hoeveel zuurstofplanten heb ik nodig?

De geadviseerde hoeveelheid zuurstofplanten bedraagt 4 tot 5 bossen of kwekerspotten per 1000 liter. Het aantal benodigde zuurstofplanten kan ook berekend worden met de zuurstofplanten calculator.

Wat zijn de beste zuurstofplanten?

Glanzend fonteinkruid wordt gezien als de beste zuurstofplant. Er zijn echter meer krachtige soorten zuurstofplanten, zoals andere soorten fonteinkruid, brede waterpest, hoornblad en aarvederkruid.

De waardering van biovijver.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 127 reviews.