We helpen je graag

Zoetwaterslakken vragen

Wil je iets weten rondom zoetwaterslakken? Wij leggen het graag uit. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten.

Neem contact op

Kruipen zoetwaterslakken de vijver uit?

Zoetwaterslakken komen soms naar het wateroppervlak of aan de rand van de vijver. Zoetwaterslakken zullen echter niet de vijver verlaten, zelfs niet voor sappige hosta’s langs de waterkant!

Hoe worden zoetwaterslakken verzonden?

Zoetwaterslakken worden verzonden in een waterdichte verpakking met een vochtige krant. Op deze manier zijn de zoetwaterslakken voorzien van voldoende lucht en vocht.

Kunnen zoetwaterslakken in de zwemvijver?

Ja dat kan heel goed. Zoetwaterslakken zijn echte opruimers. Voor zwemvijvers is alleen de moerasslak geschikt, de moerasslak brengt namelijk geen zwemmersjeuk over. Zwemmersjeuk kan alleen worden aangetroffen wanneer watervogels de waterpartij bezoeken.

Hoeveel zoetwaterslakken heb ik nodig?

Het aantal zoetwaterslakken kan worden berekend met de slakkencalculator. Andere vuistregels en handigheidjes over zoetwaterslakken zijn te vinden bij de productomschrijving.

Welke zoetwaterslak is het meest geschikt?

De poelslak wordt gezien als de meest effectieve algeneter. Poelslakken zijn de grootste eters en planten het snelste voort. Posthoornslakken doen het beter bij ondiepe waterpartijen dan de andere soorten zoetwaterslakken. Voor zwemvijvers is alleen de moerasslak geschikt, de moerasslak brengt namelijk geen zwemmersjeuk over. Zwemmersjeuk kan alleen worden aangetroffen wanneer watervogels de waterpartij bezoeken.

Wanneer zoetwaterslakken inzetten?

Zoetwaterslakken kunnen nagenoeg altijd worden ingezet. Zoetwaterslakken eten draadalgen, wieren, blad en zelf hun eigen uitwerpselen. Zoetwaterslakken zijn echte opruimers en eten geen levende vijverplanten. Koi karper en steuren groter dan 30 cm zijn in staat om de zoetwaterslakken in hun geheel te eten.

De waardering van biovijver.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 103 reviews.