Filters

Anti-algen

In vijvers vormen algen vaak een uitdaging, wat leidt tot onder andere troebel water. Dit product bevat doeltreffende oplossingen die ervoor zorgt om jouw vijver weer meer helder te maken.

Enig resultaat

Biovijver

Vijverpakket Anti-algen

In vijvers vormen algen vaak een uitdaging, wat leidt tot troebel water en potentiële bedreigingen voor de gezondheid van planten, vissen en andere waterdieren. Ons anti-algen pakket voorkomt algen. Heeft u al algen in uw vijver? Dan kan dit pakket de algen verminderen. Speciaal ontworpen om algenproblemen aan te pakken, bevat dit pakket doeltreffende oplossingen die ervoor zorgt om jouw vijver weer meer helder te maken. Door gebruik te maken van onze anti-algen pakketten kun je de strijd aan gaan tegen de algen en volop genieten van een heldere en gezonde vijver.

Wat zit er in het anti-algen pakket?

  • 15 bossen algen werend hoornblad
  • 3 x gele lis, voor de nitraat opname
  • 3 x kalmoes, voor de fosfaat opname
  • 2 x krabbenscheer, speciale algenwerende drijfplant
  • 15 poelslakken, tegen de draadalgen
  • 25 vijvermossels, tegen de zweefalgen

Weetje van de natuur: de krabbenscheer uit dit pakket trekt een speciale libelle aan, de groene glazenmaker. Deze libelle legt uitsluitend eitjes op de krabbenscheer. Dus geen krabbenscheer is geen groene glazenmaker!

Maak gebruik van onze plantencalculator!

Heb je geen idee welk pakket je moet kiezen en hoeveel planten je nodig hebt voor jouw vijver? Gebruik dan onze handige plantencalculator! Deze vertelt je precies hoeveel planten en welke planten het beste zijn voor jouw vijver.

Voor welke vijver is het anti-algen pakket?

Het anti-algenpakket is het meest effectief voor vijvers met zweefalgen. Voor vijvers die problemen hebben met draadalgen, remt het de groei van draadalgen wel, maar het zal hoogstwaarschijnlijk niet de complete oplossing zijn voor het draadalgen probleem. Het anti-algenpakket wordt aanbevolen voor vijvers met een inhoud van ongeveer 3000 liter.

Hoe groeit alles uit het anti-algen pakket?

De zuiverende oeverplanten uit het pakket zijn wortelende vijverplanten, wat betekent dat ze wortels in de bodem ontwikkelen. Dit doen ze in grind, substraat, klei, vijveraarde, zand of in een vijvermand. De zuurstofplanten en drijfplanten zijn beide niet-wortelende vijverplanten en kunnen rechtstreeks in de vijver worden geplaatst zonder in een vijvermand te hoeven worden geplant. De slakken en zoetwatermosselen hoeven niet te wennen aan het water en kunnen rechtstreeks in de vijver worden geplaatst. Denk eraan dat je deze vijverdieren op een diepte van meer dan 50cm water plaatst.

Hoe lang gaat het anti-algen pakket mee?

Het anti-algen pakket bestaat uit een selectie van vaste vijverplanten die meerdere jaren tot tientallen jaren meegaan. De poelslakken zullen zich voortplanten en de nieuwe generatie in uw vijver voortbrengen, terwijl de vijvermosselen tot wel 14 jaar oud kunnen worden!

Is het anti-algen pakket bestand tegen de winter?

Ja, alle speciaal geselecteerde artikelen zijn inheemse producten, wat betekent dat ze geen speciale verzorging nodig hebben voor de winter.

Advies op maat

Heb je een vijver en ben je onzeker over de benodigde hoeveelheid planten en/of dieren, en welke soort het meest geschikt is voor jouw vijver? Wij bieden advies op maat. Zelfs als het gaat om de aanleg van een geheel nieuwe vijver, zijn we er om je te ondersteunen. Loop je tegen problemen aan met je vijver? Ons team staat paraat met praktische oplossingen en creatieve ideeën.

Biovijver – inheemse waterplanten in Nederland gekweekt

Biovijver is jouw betrouwbare bron voor in Nederland gekweekte inheemse waterplanten. Als je interesse hebt in een van onze vijverpakketten, ben je van harte welkom om een bezoek te brengen aan onze kwekerij en onze vijverspullen met eigen ogen te bekijken. Neem vooraf contact met ons op om een afspraak te maken. Of je nu een individuele vijverliefhebber bent of een ervaren tuinarchitect/hovenier, wij zijn beschikbaar om je te ondersteunen. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het nemen van beslissingen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons betrokken team staat klaar om je te begeleiden en ervoor te zorgen dat jouw vijververbetering een succes wordt.