Aarvederkruid, geschikt voor elke vijver!

 19,95 incl. BTW

Myriophyllum spicatum

  • Levertijd: 5 werkdagen indien op voorraad
  • Kan nu worden geplant
  • Zorgvuldig en snel geleverd in heel Nederland en België!
  • Planten geleverd uit eigen kwekerij
  • 100% groei- en bloeigarantie
  • Gratis verzending vanaf €150,-

UitverkochtBinnen 5 werkdagen in huis

  • In Nederland gekweekt
  • Duurzame verpakkingen
  • Gratis verzending vanaf € 150
Groot assortiment

In Nederland gekweekt

Van planten tot vijverdieren

duurzame verpakkingen

Wij kiezen duurzaam

Met duurzame verpakkingen

Kundig advies

Kundig advies

Gegeven door onze experts

Product omschrijving

Aarvederkruid (Myriophyllum spicatum)

Naast de fonteinkruidfamilie is er nog een andere belangrijke grote familie met sterke zuurstofplanten: de vederkruidfamilie, waarvan vooral aarvederkruid zeer geschikt is voor de vijver. Deze krachtige zuurstofplant kan snel groeien, wat resulteert in een grote opname van voedingsstoffen (minder algengroei) en een hoge productie van zuurstof! In de zomer geeft aarvederkruid ook nog eens rode bloemen boven het wateroppervlak.

Deze zuurstofplant kan diep staan. Het staat het liefst 40 tot 120 cm in het water op een plekje in het zonlicht tot in de lichte schaduw.

Hoe groeit aarvederkruid?

Het is een snelgroeiende wortelende zuurstofplant. Dit houdt in dat de plant wortels in de bodem maakt. Dit doen ze in grind, substraat, klei, vijveraarde, zand of in een vijvermand.

Deze zuurstofplant begint als een van de laatste met groeien na de winter. Daarom wordt het geadviseerd om het te combineren met een vroegere of wintergroene soort. Denk bijvoorbeeld aan: gekroesd fonteinkruid, lidsteng, waterranonkel, sterrenkroos, naaldgras, naaldwaterbies of waterviolier!

Hoeveel aarvederkruid heb ik nodig?

Voor deze zuurstofplant wordt een geadviseerde hoeveelheid van 4 tot 5 bossen per 1000 liter aanbevolen. Met deze hoeveelheid wordt de kans op helder water gemaximaliseerd en de kans op overmatige algengroei geminimaliseerd.

Het benodigde aantal zuurstofplanten is ook te berekenen met de zuurstofplantencalculator! Met behulp van deze calculator kunt u het exacte aantal uitrekenen op basis van de inhoud van uw vijver.

Hoe lang gaat aarvederkruid mee?

Deze zuurstofplant is een echte inheemse zuurstofplant en kan tientallen jaren meegaan!

Is aarvederkruid bestand tegen de winter?

Ja, deze sterke inheemse waterplant is uitstekend bestand tegen de koude wintermaanden en heeft voor de vorst geen extra verzorging nodig.

Heeft vederkruid extra voeding nodig?

Extra voeding geven is niet nodig, deze zuurstofplant haalt zijn benodigde voeding wordt uit het water.

Heeft deze zuurstofplant onderhoud nodig?

Nauwelijks, in het najaar mogelijk de afgestorven stengels en bladeren verwijderd worden. De afgestorven plantendelen zijn dusdanig klein dat het verwijderen van deze geen vereiste is.

Hoe kan ik deze zuurstofplant bestellen?

In onze webshop verkopen we aarvederkruid per 5 bossen. Een bos is een gebundelde hoeveelheid zuurstofplanten. De omvang van de bos hangt af van de tijd van het jaar. In het voorjaar zijn de planten nog niet volgroeid, waardoor de bossen ook wat kleiner zijn. De bossen worden met een elastiekje bij elkaar gehouden. De zuurstofplanten maken onder elke bladoksel nieuwe wortels aan. Wanneer de planten zonder wortels worden geleverd, heeft dit verder geen negatieve effecten. Op de kennisbank vindt u de instructievideo met het aanplantadvies.

Bent u op zoek naar grote aantallen? Neem dan gerust contact met ons op!

Eigenschappen

Gewicht 0,2 kg
Afmetingen 9 × 9 × 63043350 cm