Teer vederkruid, een exclusieve zuurstofplant!

 19,95 incl. BTW

Myriophyllum alterniflorum

  • Levertijd: 5 werkdagen indien op voorraad
  • Kan nu worden geplant
  • Zorgvuldig en snel geleverd in heel Nederland en België!
  • Planten geleverd uit eigen kwekerij
  • 100% groei- en bloeigarantie
  • Gratis verzending vanaf €150,-

UitverkochtBinnen 5 werkdagen in huis

  • In Nederland gekweekt
  • Duurzame verpakkingen
  • Gratis verzending vanaf € 150
Groot assortiment

In Nederland gekweekt

Van planten tot vijverdieren

duurzame verpakkingen

Wij kiezen duurzaam

Met duurzame verpakkingen

Kundig advies

Kundig advies

Gegeven door onze experts

Product omschrijving

Teer vederkruid (Myriophyllum alterniflorum)

Teer vederkruid is een familielid van de vederkruidfamilie, deze soort betreft een zeldzamere soort uit de familie. Het is een van de zeldzamere vederkruiden. Daarbij doet deze vederkruid het goed in voedselarme omstandigheden. Daarom is deze soort niet woekerend en concurrentie krachtig.

Deze zuurstofplant staat het liefst 30 tot 80 cm in het water op een plekje in het zonlicht.

Hoe groeit teer vederkruid?

Het is een langzaam groeiende wortelende zuurstofplant. Dit houdt in dat de plant wortels in de bodem maakt. Dit doen ze in grind, substraat, klei, vijveraarde, zand of in een vijvermand.

Omdat de zuurstofproductie en groei van deze zuurstofplant minder krachtig, is een combinatie met andere krachtigere zuurstofplanten geadviseerd. Denk bijvoorbeeld aan: glanzend fonteinkruid, gekroesd fonteinkruid, aarvederkruid, grof of fijn hoornblad!

Hoeveel teer vederkruid heb ik nodig?

Voor deze zuurstofplant wordt een geadviseerde hoeveelheid van 5 bossen per 1000 liter aanbevolen. Met deze hoeveelheid wordt de kans op helder water gemaximaliseerd en de kans op overmatige algengroei geminimaliseerd.

Het benodigde aantal zuurstofplanten is ook te berekenen met de zuurstofplantencalculator! Met behulp van deze calculator kunt u het exacte aantal uitrekenen op basis van de inhoud van uw vijver.

Hoe lang gaat teer vederkruid mee?

Deze zuurstofplant is een echte inheemse zuurstofplant en kan meerdere jaren meegaan!

Is teer vederkruid bestand tegen de winter?

Ja, deze zeldzame inheemse waterplant is uitstekend bestand tegen de koude wintermaanden en heeft voor de vorst geen extra verzorging nodig.

Heeft vederkruid extra voeding nodig?

Extra voeding geven is niet nodig, deze zuurstofplant haalt zijn benodigde voeding wordt uit het water. Teer vederkruid is een specialist voor omstandigheden met weinig voedingsstoffen! In voedselarme omstandigheden komt deze soort van nature voor.

Heeft deze zuurstofplant onderhoud nodig?

Nauwelijks, in het najaar mogelijk de afgestorven stengels en bladeren verwijderd worden. De afgestorven plantendelen zijn dusdanig klein dat het verwijderen van deze geen vereiste is.

Hoe kan ik deze zuurstofplant bestellen?

In onze webshop verkopen we teer vederkruid per 5 bossen. Een bos is een gebundelde hoeveelheid zuurstofplanten. De omvang van de bos hangt af van de tijd van het jaar. In het voorjaar zijn de planten nog niet volgroeid, waardoor de bossen ook wat kleiner zijn. De bossen worden met een elastiekje bij elkaar gehouden. De zuurstofplanten maken onder elke bladoksel nieuwe wortels aan. Wanneer de planten zonder wortels worden geleverd, heeft dit verder geen negatieve effecten. Op de kennisbank vindt u de instructievideo met het aanplantadvies.

Bent u op zoek naar grote aantallen? Neem dan gerust contact met ons op!

Eigenschappen

Gewicht 0,2 kg
Afmetingen 9 × 9 × 63043350 cm