Doorgroeid fonteinkruid

 19,95 incl. BTW

Bereken hier hoeveel zuurstofplanten u nodig heeft.

Lengte (in meters):

Breedte (in meters):

Hoogte (in meters):

Inhoud (in m3):

Inhoud (in liter):

Hoeveel is nodig: 0 zuurstofplanten

UitverkochtBinnen 3 werkdagen in huis

  • In Nederland gekweekt
  • Duurzame verpakkingen
  • Gratis verzending vanaf € 150
Doorgroeid fonteinkruid kopen
Doorgroeid fonteinkruid kopen
Groot assortiment

In Nederland gekweekt

Van planten tot vijverdieren

duurzame verpakkingen

Wij kiezen duurzaam

Met duurzame verpakkingen

Kundig advies

Kundig advies

Gegeven door onze experts

Product omschrijving

Doorgroeid fonteinkruid (Potamogeton perfoliatus)

Doorgroeid fonteinkruid, de langste uit de familie! Deze zuurstofplant uit de fonteinkruidfamilie is in staat om stengels te maken tot wel 400 cm lang, waardoor het ook op diepere wateren genoeg zonlicht kan ontvangen. Voor diepere vijvers en waterpartijen is het doorgroeid fonteinkruid de aangewezen zuurstofplant.

Deze zuurstofplant kan zeer diep staan. Het staat het liefst 60 tot 150 cm in het water op een plekje in de volle zon. Wanneer het water helder is kan deze zuurstofplant ook op een diepte van 2 meter.

Hoe groeit doorgroeid fonteinkruid?

Het is een wortelende zuurstofplant. Dit houdt in dat de plant wortels in de bodem maakt. Dit doen ze in grind, substraat, klei, vijveraarde, zand of in een vijvermand.

Doorgroeid fonteinkruid groeit ook goed in stromend water. De gestroomlijnde bladeren zullen dan sierlijk meegaan met de stroming van het water. Een geschikte soort voor bij een uitstroom of toestroom van bijvoorbeeld een beekloop.

Hoeveel doorgroeid fonteinkruid heb ik nodig?

Voor deze zuurstofplant wordt een geadviseerde hoeveelheid van 4 tot 5 bossen per 1000 liter aanbevolen. Met deze hoeveelheid wordt de kans op helder water gemaximaliseerd en de kans op overmatige algengroei geminimaliseerd.

Het benodigde aantal zuurstofplanten is ook te berekenen met de zuurstofplantencalculator! Met behulp van deze calculator kunt u het exacte aantal uitrekenen op basis van de inhoud van uw vijver.

Hoe lang gaat doorgroeid fonteinkruid mee?

Deze zuurstofplant is een echte inheemse zuurstofplant en kan tientallen jaren meegaan!

Is doorgroeid fonteinkruid bestand tegen de winter?

Ja, deze sterke inheemse waterplant is uitstekend bestand tegen de koude wintermaanden en heeft voor de vorst geen extra verzorging nodig.

Heeft fonteinkruid extra voeding nodig?

Extra voeding geven is niet nodig, deze zuurstofplant haalt zijn benodigde voeding wordt uit het water.

Heeft deze zuurstofplant onderhoud nodig?

Nauwelijks, in het najaar mogelijk de afgestorven stengels en bladeren verwijderd worden. De afgestorven plantendelen zijn dusdanig klein dat het verwijderen van deze geen vereiste is.

Hoe kan ik deze zuurstofplant bestellen?

Doorgroeid fonteinkruid wordt via de webshop verkocht per 5 bossen, bij elkaar gehouden door een elastiekje. De omvang van de bos hangt af van de tijd van het jaar. In het voorjaar zijn de planten nog niet volgroeid, waardoor de bossen ook wat kleiner zijn.

De zuurstofplanten maken onder elke bladoksel nieuwe wortels aan, dus wanneer de planten zonder wortels worden geleverd, heeft dit geen negatieve effecten. Op de kennisbank vindt u een instructievideo met het aanplantadvies.

Welke zuurstofplanten kan ik nog meer kopen?

Bij Biovijver verkopen we meer dan 20 verschillende soorten zuurstofplanten. Onderstaand staan 3 soorten zuurstofplanten, welke een goede combinatie vormen met doorgroeid fonteinkruid:

Bent u op zoek naar grote aantallen? Neem dan gerust contact met ons op!

Materiaal en specificaties

Gewicht 0,2 kg
Afmetingen 9 × 9 × 20 cm