Pijlkruid, het fraaiste blad onder de oeverplanten!

 4,95 incl. BTW

Sagittaria sagittifolia

  • Levertijd: 5 werkdagen indien op voorraad
  • Kan nu worden geplant
  • Zorgvuldig en snel geleverd in heel Nederland en België!
  • Planten geleverd uit eigen kwekerij
  • 100% groei- en bloeigarantie
  • Gratis verzending vanaf €150,-

UitverkochtBinnen 5 werkdagen in huis

  • In Nederland gekweekt
  • Duurzame verpakkingen
  • Gratis verzending vanaf € 150
Groot assortiment

In Nederland gekweekt

Van planten tot vijverdieren

duurzame verpakkingen

Wij kiezen duurzaam

Met duurzame verpakkingen

Kundig advies

Kundig advies

Gegeven door onze experts

Product omschrijving

Pijlkruid (Sagittaria sagittifolia)

De naam van deze oeverplant is niet lastig af te leiden; één blik naar de bladeren en de naam klinkt logisch! Pijlkruid heeft meer te bieden dan alleen de sierlijke bladeren; tussen juni en september verschijnt er ook een schitterende bloem. Deze oeverplant heeft een bijzondere manier van overwinteren. Er worden kleine knolletjes in de ondergrond gemaakt (zoals bijvoorbeeld een krokusje), en in het voorjaar lopen deze weer uit tot een volwaardige plant.

Deze waterplant kan erg diep staan. Er zijn exemplaren die op een diepte van 50 cm goed gedijen, maar in principe staat de plant het liefst 20 tot 40 cm in het water op een plekje in de zon. De plant is voor het grootste deel mogelijk eetbaar en schijnt een aardappelachtige structuur te hebben.

Hoe groeit pijlkruid?

Pijlkruid is een wortelende oeverplant. Dit houdt in dat de plant wortels in de bodem maakt. Dit doen ze in grind, substraat, klei, vijveraarde, zand of in een vijvermand.

Hoe lang gaat pijlkruid mee?

Deze inheemse plant is een echte vaste plant en kan tientallen jaren meegaan.

Is pijlkruid bestand tegen de winter?

Ja, deze inheemse waterplant is uitstekend bestand tegen de Nederlandse winters. De bladeren zijn wel gevoelig voor vorst, om de bladeren optimaal te beschermen is het beste om de oeverplant dieper dan 20 cm te plaatsen. Op deze diepte bevriest het water niet en blijven de bladeren lekker groen.

Heeft pijlkruid extra voeding nodig?

Qua voeding geldt hetzelfde als voor andere oeverplanten. Extra voeding geven is niet nodig, deze oeverplant haalt zijn benodigde voeding wordt uit het water.

Heeft deze oeverplant onderhoud nodig?

Ja, deze oeverplant sterft namelijk af in de maanden oktober, november of december. We adviseren je rottende stengels en bladeren in het najaar te verwijderen (te snoeien), deze kunnen de kwaliteit van het water aantasten.

Hoe kan ik deze oeverplant bestellen?

In onze webshop verkopen we pijlkruid in kwekerspotten van 9×9 cm. In het voorjaar worden de potten pijlkruid geleverd zonder loof, aangezien deze oeverplant wat later in het seizoen begint te groeien. Wanneer u een lege pot ontvangt, kunt u deze het beste minimaal 10 cm onder water plaatsen. Op deze manier krijgt u snel prachtige pijlkruid bladeren. Als u op zoek bent naar grote aantallen, neem dan gerust contact met ons op!

Eigenschappen

Gewicht 0,2 kg
Afmetingen 9 × 9 × 63043350 cm
bloeitijd

Augustus, juli, Juni, September

bloemkleur

Wit

standplaats

Zon

hoogte

30 – 80 cm

plantdiepte

-40cm tot -10cm

winterhard

Ja

bladhoudend

Nee

inheems

Nee

eetbaar

Ja, Mogelijk

geurend

Nee

levering

Geleverd in kwekerspot