Posthoornslak

Beste voor kleinere vijvers

Vanaf  9,95 incl. BTW
Posthoornslak kopen
Planorbarius corneus kopen
Zoetwaterslakken kopen
Posthoornslakken in de vijver
Posthoornslak kopen
Planorbarius corneus kopen
Zoetwaterslakken kopen
Posthoornslakken in de vijver

Posthoornslak – Planorbarius corneus

 • Levertijd: 5 werkdagen indien op voorraad
 • Kan nu worden geplant
 • Zorgvuldig en snel geleverd in heel Nederland en België!
 • Planten geleverd uit eigen kwekerij
 • 100% groei- en bloeigarantie
 • Gratis verzending vanaf €150,-

Zijn er zoetwatermosselen of zoetwaterslakken niet goed aangekomen? Voor verzending controleren we al onze vijverdieren en verpakken ze zo goed mogelijk. Helaas ontstaat er met name tijdens het transport wel eens een foutje. Is er een vijvermossel of zoetwaterslak niet goed aangekomen? Neem dan contact met ons op. We lossen dit graag voor je op.

Bereken hier hoeveel slakken u nodig heeft.

Lengte (in meters):

Breedte (in meters):

Hoogte (in meters):

Inhoud (in m3):

Inhoud (in liter):

Gebruik:

Meerkeuze (soort slakken):

Hoeveel is nodig: 0 slakken
 • In Nederland gekweekt
 • Duurzame verpakkingen
 • Gratis verzending vanaf € 150
Posthoornslak kopen
Planorbarius corneus kopen
Zoetwaterslakken kopen
Posthoornslakken in de vijver
Posthoornslak kopen
Planorbarius corneus kopen
Zoetwaterslakken kopen
Posthoornslakken in de vijver
Groot assortiment

In Nederland gekweekt

Van planten tot vijverdieren

duurzame verpakkingen

Wij kiezen duurzaam

Met duurzame verpakkingen

Kundig advies

Kundig advies

Gegeven door onze experts

Product omschrijving

Posthoornslak (Planorbarius corneus)

Posthoornslakken zijn zoetwaterslakken die zich voeden met afval, zoals bladafval, dierlijk afval, algen en wieren. Ze verteren levende planten slecht, daarom eten deze slakken geen levende planten.

De posthoornslak toont een voorkeur voor kleine en middelgrote vijvers. Deze slakken zijn vaak actief aan het wateroppervlak en verdragen hoge temperaturen het beste. In grote vijvers is de poelslak actiever, maar vanwege hogere watertemperaturen zijn posthoornslakken een betere keuze voor kleine vijvers. Het is opvallend hoe ze aan het wateroppervlak “hangen” en af en toe een hap lucht nemen. Bekijk de productafbeeldingen om dit kenmerkende gedrag van de posthoornslak te zien.

Hoeveel posthoornslakken heb ik nodig?

De slakkencalculator is een handig hulpmiddel om het benodigde aantal slakken voor uw vijver te berekenen. Door de relevante gegevens van uw vijver in te voeren, krijgt u de juiste hoeveelheid zoetwaterslakken voor een optimale zuivering van uw vijver. Dit vermindert de kans op algengroei en organische opbouw.

Volg de onderstaande richtlijnen voor het aantal posthoornslakken per 1000 liter water als u geen gebruik maakt van de slakkencalculator:

 • Voor heldere vijvers zonder vissen en/of filters wordt een standaardhoeveelheid van 8 posthoornslakken per 1000 liter aanbevolen.
 • Voor vijvers met ongevoerde vis adviseren wij 4 slakken per 10 cm vis bovenop de standaard aanbevolen hoeveelheid.
 • Verdubbel het benodigde aantal slakken bij extreme algengroei of wanneer de vissen gevoerd worden.

Weetje van de natuur: Deze soort komt ook voor in het helderrood, dit zijn albino’s. Het huisje van de slak is dan transparant. Door het rode bloed van deze zoetwaterslak lijkt het alsof de slak een rood huisje heeft.

Waar plaats ik posthoornslakken in de vijver?

Plaats ze het beste op een minimale diepte van 40 cm, zodat de zoetwaterslakken zelf door de vijver kunnen bewegen, aangezien ze geen acclimatisering aan het water nodig hebben.

Posthoornslakken en vissen

Deze zoetwaterslakken gaan goed samen met vissen, maar grotere koi karpers of steuren groter dan 15 cm kunnen posthoornslakken opeten.

Zijn zoetwaterslakken bestand tegen de winter?

Ja, deze inheemse zoetwaterslakken zijn bestand tegen zowel koude als warme periodes, mits ze op een minimale waterdiepte van 50 cm worden gehouden.

Hebben slakken onderhoud nodig?

In principe hebben zoetwaterslakken weinig onderhoud nodig. Met een juiste startpopulatie zullen ze zichzelf in stand houden onder de juiste omstandigheden, waardoor ze meestal een eenmalige aanschaf zijn.

Hoe worden deze slakken verzonden?

Posthoornslakken kunnen zuurstof uit de lucht opnemen. Daarom worden ze in een waterdichte verpakking verzonden om uitdroging te voorkomen. Ze kunnen maximaal 3 dagen in deze verpakking verblijven. Plaats de slakken na ontvangst direct in de vijver voor het beste resultaat.

Hoe kan ik zoetwaterslakken bestellen?

In onze webshop verkopen we posthoornslakken per 5, 10, 15, 25, 50 of 100 stuks. Voor grotere bestellingen kunt u contact met ons opnemen!

Welke andere nuttige vijverdieren kunt u kopen bij Biovijver.nl?

Zoetwaterslakken zijn nuttig voor het opruimen van vaste delen in de vijver, zoals draadalgen, bladeren en ander organisch afval. Zoetwatermosselen dienen voor de zuivering van zwevende deeltjes in de vijver. Hieronder staan 3 andere soorten vijverdieren die wij aanbieden:

Eigenschappen

Gewicht 0,01 kg
Afmetingen 4 × 2 × 5 cm
Aantal stuks

5, 10, 15, 25, 50, 100