Poelslak

Snelste schoonmaker

Vanaf  9,95 incl. BTW
Poelslak kopen
Vijver poelslakken
Vijver poelslak
Poelslak voor in jouw vijver
Poelslak kopen
Vijver poelslakken
Vijver poelslak
Poelslak voor in jouw vijver

Poelslak – Lymnaea stagnalis

 • Levertijd: 5 werkdagen indien op voorraad
 • Kan nu worden geplant
 • Zorgvuldig en snel geleverd in heel Nederland en België!
 • Planten geleverd uit eigen kwekerij
 • 100% groei- en bloeigarantie
 • Gratis verzending vanaf €150,-

Zijn er zoetwatermosselen of zoetwaterslakken niet goed aangekomen? Voor verzending controleren we al onze vijverdieren en verpakken ze zo goed mogelijk. Helaas ontstaat er met name tijdens het transport wel eens een foutje. Is er een vijvermossel of zoetwaterslak niet goed aangekomen? Neem dan contact met ons op. We lossen dit graag voor je op.

Bereken hier hoeveel slakken u nodig heeft.

Lengte (in meters):

Breedte (in meters):

Hoogte (in meters):

Inhoud (in m3):

Inhoud (in liter):

Gebruik:

Meerkeuze (soort slakken):

Hoeveel is nodig: 0 slakken
 • In Nederland gekweekt
 • Duurzame verpakkingen
 • Gratis verzending vanaf € 150
Poelslak kopen
Vijver poelslakken
Vijver poelslak
Poelslak voor in jouw vijver
Poelslak kopen
Vijver poelslakken
Vijver poelslak
Poelslak voor in jouw vijver
Groot assortiment

In Nederland gekweekt

Van planten tot vijverdieren

duurzame verpakkingen

Wij kiezen duurzaam

Met duurzame verpakkingen

Kundig advies

Kundig advies

Gegeven door onze experts

Product omschrijving

Poelslak (Lymnaea stagnalis)

Poelslakken zijn zoetwaterslakken die zich voeden met afval, zoals bladafval, dierlijk afval, algen en wieren. Ze verteren levende planten slecht, waardoor deze planten niet door deze slakken worden gegeten.

De poelslak is de grootste zoetwaterslak en daardoor de snelste opruimer. Deze slak eet het meest en plant zich ook het snelst voort. Vooral in middelgrote en grote vijvers is deze zoetwaterslak de meest effectieve schoonmaker! Ook zijn ze actief aan het wateroppervlak, waar ze af en toe een hap lucht komen halen. Je kunt zelfs zien hoe ze ondersteboven aan het wateroppervlak ”hangen”. Bekijk de productafbeeldingen voor dit handige kunstje van de poelslak.

Hoeveel poelslakken heb ik nodig?

De slakkencalculator is een handig hulpmiddel om het benodigde aantal poelslakken voor uw vijver te berekenen. Door de relevante gegevens van uw vijver in te voeren, krijgt u de juiste hoeveelheid zoetwaterslakken voor een optimale opruiming in uw vijver. Dit verkleint de kans op algengroei en opbouw van organisch afval.

Volg de onderstaande richtlijnen voor het aantal slakken per 1000 liter water als u geen gebruik maakt van de slakkencalculator:

 • Voor heldere vijvers zonder vissen en/of filters wordt een standaardhoeveelheid van 8 poelslakken per 1000 liter geadviseerd.
 • Voor vijvers met ongevoerde vis adviseren wij per 10 cm vis 4 slakken bovenop de standaard geadviseerde hoeveelheid.
 • Verdubbel het benodigde aantal slakken als er sprake is van extreme algengroei of wanneer de vis gevoerd wordt.

Weetje van de natuur: de poelslak is de grootste inheemse zoetwaterslak van Nederland en kan een maximale grootte bereiken van 6 cm.

Waar plaats ik poelslakken in de vijver?

Ze kunnen het beste geplaatst worden op een minimale diepte van 40 cm, van waaruit de zoetwaterslakken zelf door de vijver kunnen kruipen. Zoetwaterslakken hoeven niet te wennen aan het water.

Poelslakken en vissen

Deze zoetwaterslakken gaan perfect samen met vissen. Echter kunnen zoetwaterslakken wel opgegeten worden door grotere koi karpers of steuren die groter zijn dan 15 cm.

Zijn zoetwaterslakken bestand tegen de winter?

Ja, deze zoetwaterslak is een inheemse Nederlandse soort. Ze zijn bestand tegen zowel koude als warme periodes, maar hebben wel een minimale waterdiepte van 50 cm nodig.

Hebben slakken onderhoud nodig?

Zoetwaterslakken hebben in principe geen onderhoud nodig. Met een juiste startpopulatie zal, wanneer de omstandigheden goed zijn, de populatie zichzelf in stand houden. Dit betekent dat zoetwaterslakken meestal een eenmalige aanschaf zijn!

Hoe worden zoetwaterslakken verzonden?

Poelslakken hebben longen en kunnen dus zuurstof uit de lucht opnemen. We versturen de zoetwaterslakken in een waterdichte verpakking om uitdroging te voorkomen. Ze kunnen prima 3 dagen in de verpakking verblijven. Voor het beste resultaat plaats de slakken na ontvangst direct in de vijver.

Hoe kan ik de poelslak bestellen?

In onze webshop verkopen we poelslakken per 5, 10, 15, 25, 50 of 100 stuks. Bent u op zoek naar grote aantallen? Neem dan gerust contact met ons op!

Welke andere nuttige vijverdieren kunt u kopen bij Biovijver.nl?

Zoetwaterslakken zijn nuttig voor het opruimen van vaste delen in de vijver, zoals draadalgen, bladeren en ander organisch afval. Zoetwatermosselen dienen voor de zuivering van zwevende deeltjes in de vijver. Hieronder staan 3 andere soorten vijverdieren die wij aanbieden:

Eigenschappen

Gewicht 0,01 kg
Afmetingen 4 × 2 × 5 cm
Aantal stuks

5, 10, 15, 25, 50, 100