Vijvermossel

Natuurlijke zuiveraar

Vanaf  9,95 incl. BTW
Vijvermossel kopen
Algeneter vijver kopen
Natuurlijk filters vijver kopen
Zoetwatermossel kopen
Zoetwatermossel kopen
Vijvermossel kopen
Algeneter vijver kopen
Natuurlijk filters vijver kopen
Zoetwatermossel kopen
Zoetwatermossel kopen

Vijvermossel – Anodonta anatina

 • Levertijd: 5 werkdagen indien op voorraad
 • Kan nu worden geplant
 • Zorgvuldig en snel geleverd in heel Nederland en België!
 • Planten geleverd uit eigen kwekerij
 • 100% groei- en bloeigarantie
 • Gratis verzending vanaf €150,-

Zijn er zoetwatermosselen of zoetwaterslakken niet goed aangekomen? Voor verzending controleren we al onze vijverdieren en verpakken ze zo goed mogelijk. Helaas ontstaat er met name tijdens het transport wel eens een foutje. Is er een vijvermossel of zoetwaterslak niet goed aangekomen? Neem dan contact met ons op. We lossen dit graag voor je op.

Bereken hier hoeveel mosselen u nodig heeft.

Lengte (in meters):

Breedte (in meters):

Hoogte (in meters):

Inhoud (in m3):

Inhoud (in liter):

Opties:Meerkeuze (vissen):
Hoeveel is nodig: 0 mosselen
 • In Nederland gekweekt
 • Duurzame verpakkingen
 • Gratis verzending vanaf € 150
Vijvermossel kopen
Algeneter vijver kopen
Natuurlijk filters vijver kopen
Zoetwatermossel kopen
Zoetwatermossel kopen
Vijvermossel kopen
Algeneter vijver kopen
Natuurlijk filters vijver kopen
Zoetwatermossel kopen
Zoetwatermossel kopen
Groot assortiment

In Nederland gekweekt

Van planten tot vijverdieren

duurzame verpakkingen

Wij kiezen duurzaam

Met duurzame verpakkingen

Kundig advies

Kundig advies

Gegeven door onze experts

Product omschrijving

Vijvermossel (Anadonta anatina)

Vijvermosselen zijn zoetwatermosselen die nuttige eigenschappen hebben voor uw vijver! Ze leven van zwevende deeltjes uit het water, zoals algen, slib, klei of andere zwevende deeltjes. Doordat deze natuurlijke zuiveraars de zwevende deeltjes letterlijk uit het water filteren, maken ze het water helderder. De vijvermossel kan ongeveer 250 liter water per dag filteren.

Hoeveel vijvermosselen heb ik nodig?

De mosselcalculator is een handig hulpmiddel om het benodigde aantal zoetwatermosselen voor uw vijver te berekenen. Door de relevante gegevens van uw vijver in te voeren, krijgt u de juiste hoeveelheid zoetwatermosselen voor een optimale filtering. Dit vergroot de kans op helder water en minimaliseert de kans op mosselsterfte.

Volg onderstaande richtlijnen voor het aantal vijvermosselen per 1000 liter water, als u geen gebruik maakt van de mosselcalculator:

 • Voor heldere vijvers zonder vissen en/of filters wordt een standaardhoeveelheid van 4 vijvermosselen per 1000 liter geadviseerd.
 • Voor vijvers met ongevoerde vissen adviseren wij per 10 cm vis 2 mosselen bovenop de standaard geadviseerde hoeveelheid.
 • Verdubbel het benodigde aantal mosselen in geval van extreme algengroei of wanneer de vissen gevoerd worden.

Weetje van de natuur: De naam zegt het al! Organismen die zwevende deeltjes uit het water filteren, worden filtervoeders genoemd in de wetenschap.

Waar plaats ik zoetwatermosselen in de vijver?

Zoetwatermosselen kunnen het beste geplaatst worden op een minimale diepte van 40 cm. Op deze diepte zijn ze veilig voor zowel koude als warme periodes. Plaats de zoetwatermosselen niet dieper dan 150 cm en bij voorkeur niet dieper dan 100 cm. Vanaf 100 cm zijn namelijk minder algen beschikbaar voor de mosselen om op te eten.

Zoetwatermosselen en vissen

Vijvermosselen gaan perfect samen met vissen, vooral met bittervoorns. Echter, grotere koi karpers of steuren groter dan 40 cm kunnen de zoetwatermosselen opeten door ze uit de schelp te zuigen, waardoor alleen een lege schelp overblijft.

Het advies is om zoetwatermosselen te scheiden van vissen wanneer de koi karpers of steuren groter zijn dan 40 cm. Dit kan bijvoorbeeld door de zoetwatermosselen in een vijvermand of net te plaatsen.

Hoe lang gaan vijvermosselen mee?

Vijvermosselen kunnen een leeftijd van 14 jaar bereiken en hebben een maximale grootte van 20 cm. Wanneer een zoetwatermossel overleden is, blijft de schelp open staan en sluit deze niet meer bij aanraking.

Zijn zoetwatermosselen bestand tegen de winter?

Ja, wanneer de mosselen op een diepte van meer dan 40 cm onder het wateroppervlak worden geplaatst, zijn ze volledig winterhard. Op deze diepte is het zeker dat de zoetwatermosselen niet in het ijs terechtkomen of dat de watertemperatuur te ver daalt.

Hebben mosselen onderhoud nodig?

In principe hebben zoetwatermosselen weinig onderhoud nodig. Wanneer er veel in de vijver gezwommen wordt of als u wilt controleren of de zoetwatermosselen nog leven, kunt u ze het beste in een vijvermand of net plaatsen. Zo kunt u gemakkelijk controleren of de zoetwatermosselen nog in goede conditie zijn.

Hoe worden zoetwatermosselen verzonden?

Zoetwatermosselen kunnen zuurstof uit de lucht opnemen. Ze worden in een waterdichte verpakking verzonden om uitdroging te voorkomen. Ze kunnen maximaal 3 dagen in de verpakking verblijven. Voor het beste resultaat kunnen de mosselen na ontvangst direct in de vijver worden geplaatst.

Hoe kan ik vijvermosselen bestellen?

In onze webshop verkopen we vijvermosselen per 5, 10, 15, 25, 50 of 100 stuks. Voor grotere bestellingen kunt u contact met ons opnemen!

Welke andere nuttige vijverdieren kunt u kopen bij Biovijver.nl?

Zoetwatermosselen dienen voor de zuivering van zwevende deeltjes in de vijver. Zoetwaterslakken zijn nuttig voor het opruimen van vaste delen in de vijver, zoals draadalgen, bladeren en ander organisch afval. Hieronder staan 3 soorten zoetwaterslakken die wij aanbieden:

Eigenschappen

Gewicht 0,2 kg
Afmetingen 20 × 10 × 5 cm
Aantal stuks

5, 10, 15, 25, 50, 100