Moerasslak

Exclusief voor zwemvijvers

Vanaf  9,95 incl. BTW
Moerasslak kopen
Moerasslakken kopen
Moerasslak kopen
Moerasslakken kopen

Moerasslak – Viviparus viviparus

 • Levertijd: 5 werkdagen indien op voorraad
 • Kan nu worden geplant
 • Zorgvuldig en snel geleverd in heel Nederland en België!
 • Planten geleverd uit eigen kwekerij
 • 100% groei- en bloeigarantie
 • Gratis verzending vanaf €150,-

Zijn er zoetwatermosselen of zoetwaterslakken niet goed aangekomen? Voor verzending controleren we al onze vijverdieren en verpakken ze zo goed mogelijk. Helaas ontstaat er met name tijdens het transport wel eens een foutje. Is er een vijvermossel of zoetwaterslak niet goed aangekomen? Neem dan contact met ons op. We lossen dit graag voor je op.

Bereken hier hoeveel slakken u nodig heeft.

Lengte (in meters):

Breedte (in meters):

Hoogte (in meters):

Inhoud (in m3):

Inhoud (in liter):

Gebruik:

Meerkeuze (soort slakken):

Hoeveel is nodig: 0 slakken
 • In Nederland gekweekt
 • Duurzame verpakkingen
 • Gratis verzending vanaf € 150
Moerasslak kopen
Moerasslakken kopen
Moerasslak kopen
Moerasslakken kopen
Groot assortiment

In Nederland gekweekt

Van planten tot vijverdieren

duurzame verpakkingen

Wij kiezen duurzaam

Met duurzame verpakkingen

Kundig advies

Kundig advies

Gegeven door onze experts

Product omschrijving

Moerasslak (Viviparus viviparus)

Moerasslakken zijn zoetwaterslakken, die zich voeden met afval, zoals: bladafval, dierlijk afval, algen en wieren. Ze verteren levende planten slecht en deze planten worden daarom niet door deze slakken gegeten.

Een belangrijk voordeel van moerasslakken is dat ze niet gevoelig zijn voor zoönose, wat betekent dat ze bijvoorbeeld geen zwemmersjeuk kunnen overdragen. Hierdoor is alleen deze zoetwaterslak geschikt voor vijvers waarin wordt gezwommen. Bovendien heeft deze slak een sterk huisje met een schildje voor de opening, waardoor ze minder vatbaar zijn om opgegeten te worden door vissen. Vooral voor koi karpers vormt het stevige huisje met schildje een obstakel!

Hoeveel moerasslakken heb ik nodig?

De slakkencalculator is een handig hulpmiddel om het benodigde aantal moerasslakken voor uw vijver te berekenen. Door de relevante gegevens van uw vijver in te voeren, krijgt u de juiste hoeveelheid zoetwaterslakken voor een optimale opruiming in uw vijver. Dit verkleint de kans op algengroei en opbouw van organisch afval.

Volg onderstaande richtlijnen voor het aantal moerasslakken per 1000 liter water, als u geen gebruik maakt van de slakkencalculator:

 • Voor heldere vijvers zonder vissen en/of filters wordt een standaardhoeveelheid van 11 moerasslakken per 1000 liter geadviseerd.
 • Voor vijvers met ongevoerde vis adviseren wij per 10cm vis 4 slakken bovenop de standaard geadviseerde hoeveelheid.
 • Verdubbel het benodigde aantal slakken, wanneer er sprake is extreme algengroei of wanneer de vis gevoerd wordt.

Weetje van de natuur: deze zoetwaterslakken zijn kieuwslakken en hoeven niet naar het wateroppervlak te komen om lucht te happen. Daarom is de moerasslak vooral actief op de bodem van de vijver.

Waar plaats ik moerasslakken in de vijver?

Ze kunnen het beste geplaatst worden op een minimale diepte van 40 cm, van waaruit de zoetwaterslakken zelf door de vijver kunnen kruipen. Zoetwaterslakken hoeven niet te wennen aan het water.

Moerasslakken en vissen

Deze zoetwaterslakken gaan perfect samen met vissen. Echter kunnen zoetwaterslakken wel opgegeten worden door grotere koi karpers of steuren die groter zijn dan 30 cm.

Zijn zoetwaterslakken bestand tegen de winter?

Ja, deze zoetwaterslak is een inheemse Nederlandse soort. Ze zijn bestand tegen zowel koude als warme periodes, maar hebben wel een minimale waterdiepte van 50 cm nodig.

Hebben slakken onderhoud nodig?

Zoetwaterslakken hebben in principe geen onderhoud nodig. Met een juiste startpopulatie zal, wanneer de omstandigheden goed zijn, de populatie zichzelf in stand houden. Dit betekent dat zoetwaterslakken meestal een eenmalige aanschaf zijn!

Hoe worden zoetwaterslakken verzonden?

Moerasslakken kunnen uit de lucht zuurstof opnemen. We versturen de zoetwaterslakken in een waterdichte verpakking om uitdroging te voorkomen. Ze kunnen prima 3 dagen in de verpakking verblijven. Voor het beste resultaat plaats de slakken na ontvangst direct in de vijver.

Hoe kan ik de moerasslak bestellen?

In onze webshop verkopen we moerasslakken per 5, 10, 15, 25, 50 of 100 stuks. Wanneer ze uit donker water komen, hebben ze een donker gekleurd huisje. In helder water zal de kleur van het huisje weer terugkeren. Bent u op zoek naar grote aantallen? Neem dan gerust contact met ons op!

Welke andere zoetwaterslakken kun je kopen bij biovijver.nl?

 • Poelslakken: de snelste schoonmakers voor de grotere vijvers.
 • Posthoornslakken: de beste schoonmakers voor de kleine, middelgrote en ondiepe vijvers.

Eigenschappen

Gewicht 0,01 kg
Afmetingen 4 × 2 × 5 cm
Aantal stuks

5, 10, 15, 25, 50, 100