Duizendknoopfonteinkruid

Goede zuurstofplant voor ondiepe vijvers

 19,95 incl. BTW
Duizendknoopfonteinkruid kopen

Duizendknoopfonteinkruid – Potamogeton polygonifolius

  • Levertijd: 5 werkdagen indien op voorraad
  • Kan nu worden geplant
  • Zorgvuldig en snel geleverd in heel Nederland en België!
  • Planten geleverd uit eigen kwekerij
  • 100% groei- en bloeigarantie
  • Gratis verzending vanaf €150,-

Bereken hier hoeveel zuurstofplanten u nodig heeft.

Lengte (in meters):

Breedte (in meters):

Hoogte (in meters):

Inhoud (in m3):

Inhoud (in liter):

Hoeveel is nodig: 0 zuurstofplanten

UitverkochtBinnen 5 werkdagen in huis

  • In Nederland gekweekt
  • Duurzame verpakkingen
  • Gratis verzending vanaf € 150
Duizendknoopfonteinkruid kopen
Groot assortiment

In Nederland gekweekt

Van planten tot vijverdieren

duurzame verpakkingen

Wij kiezen duurzaam

Met duurzame verpakkingen

Kundig advies

Kundig advies

Gegeven door onze experts

Product omschrijving

Duizendknoopfonteinkruid (Potamogeton polygonifolius)

Duizendknoopfonteinkruid is een zuurstofplant die in vergelijking tot vele andere een voordeel heeft. De bladeren van het duizendknoopfonteinkruid drijven net als waterlelies aan het wateroppervlak, waardoor ze een groot oppervlak aan schaduw creëren! In combinatie met de zuurstofproductie zorgt het duizendknoopfonteinkruid voor een zuurstofrijke schaduwplek, wat deze zuurstofplant favoriet maakt bij vissen, amfibieën en ander onderwaterleven, vooral tijdens de warmere zomerdagen!

Deze zuurstofplant doet het zeer goed in de ondiepere zones. Het staat het liefst 20 tot 100 cm in het water op een plekje in het zonlicht tot in de halfschaduw.

Hoe groeit duizendknoopfonteinkruid?

Het is een wortelende zuurstofplant. Dit houdt in dat de plant wortels in de bodem maakt. Dit doen ze in grind, substraat, klei, vijveraarde, zand of in een vijvermand.

Duizendknoop fonteinkruid lijkt sterk op drijvend fonteinkruid, een bekendere soort uit de fonteinkruidfamilie. Duizendknoop fonteinkruid is echter beter geschikt voor wateren met fluctuerend waterpeil of situaties met droogval (ondiep water). Voor dieper water of stromend water is drijvend fonteinkruid een beter geschikt alternatief.

Hoeveel duizendknoopfonteinkruid heb ik nodig?

Voor deze zuurstofplant wordt een geadviseerde hoeveelheid van 4 tot 5 bossen per 1000 liter aanbevolen. Met deze hoeveelheid wordt de kans op helder water gemaximaliseerd en de kans op overmatige algengroei geminimaliseerd.

Het benodigde aantal zuurstofplanten is ook te berekenen met de zuurstofplantencalculator! Met behulp van deze calculator kunt u het exacte aantal uitrekenen op basis van de inhoud van uw vijver.

Hoe lang gaat duizendknoopfonteinkruid mee?

Deze zuurstofplant is een echte inheemse zuurstofplant en kan tientallen jaren meegaan!

Is duizendknoopfonteinkruid bestand tegen de winter?

Ja, deze sterke inheemse waterplant is uitstekend bestand tegen de koude wintermaanden en blijft bij zachte winters een groot gedeelte van de winter zelfs groen! Daarbij begint deze zuurstofplant vroeg in het voorjaar weer met groeien.

Heeft fonteinkruid extra voeding nodig?

Extra voeding geven is niet nodig, deze zuurstofplant haalt zijn benodigde voeding wordt uit het water.

Heeft deze zuurstofplant onderhoud nodig?

Nauwelijks. In het najaar mogelijk de afgestorven stengels en bladeren verwijderd worden. De afgestorven plantendelen zijn dusdanig klein dat het verwijderen van deze geen vereiste is.

Hoe kan ik deze zuurstofplant bestellen?

Duizendknoopfonteinkruid wordt via de webshop verkocht per 5 bossen, bij elkaar gehouden door een elastiekje. De omvang van de bos hangt af van de tijd van het jaar. In het voorjaar zijn de planten nog niet volgroeid, waardoor de bossen ook wat kleiner zijn.

De zuurstofplanten maken onder elke bladoksel nieuwe wortels aan, dus wanneer de planten zonder wortels worden geleverd, heeft dit geen negatieve effecten. Bij de blogs vindt u een instructievideo met het aanplantadvies.

Welke zuurstofplanten kan ik nog meer kopen?

Bij Biovijver verkopen we meer dan 20 verschillende soorten zuurstofplanten. Onderstaand staan 3 soorten zuurstofplanten, welke een goede combinatie vormen met duizendknoopfonteinkruid:

Bent u op zoek naar grote aantallen? Neem dan gerust contact met ons op!

Eigenschappen

Gewicht 0,2 kg
Afmetingen 9 × 9 × 20 cm