Terug naar overzicht

Wanneer irissen planten rondom je vijver?

Wanneer irissen planten rondom je vijver

Wanneer irissen planten? Dat vertellen we je graag in deze blog. Irissen, met hun sierlijke en kleurrijke bloemen, zijn een prachtige toevoeging aan iedere vijvertuin. Wil jij ook irissen planten rondom je vijver? Lees dan gauw even verder, dan weet je precies wanneer je irissen moet planten en geniet je straks ook van deze mooie vijverplanten.

Wanneer irissen planten?

Irissen zijn sterke vaste planten die goed groeien in zowel zon als halfschaduw. Deze mooie planten worden meestal rondom de vijver geplant. De irissen bij Biovijver kunnen het hele jaar door geplant worden. Over het algemeen is de lente het beste seizoen om irissen te planten. Wil je meer weten? Lees dan gauw verder.

Wanneer irisbollen planten?

Wanneer je irissen wilt planten kan dit het gehele jaar door, wel heb je in de lente het snelst een mooi resultaat. In deze periode is de grond meestal voldoende opgewarmd, wat gunstig is voor de wortelgroei. Irissen hebben goed doorlatende grond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat worden, wat kan leiden tot rotten. Irisbollen van Biovijver.nl kunnen het gehele jaar door geplant worden zonder last te krijgen van wortelrot.

Nazomer – doorbloeiende irissen planten

Voor doorbloeiende irissen, zoals de Black Gamecock, kan de nazomer een geschikte periode zijn om ze te planten. Deze variëteiten hebben vaak een tweede bloeiperiode in de herfst, waardoor jouw vijvertuin langer kleurrijk blijft. Plant de irissen op een zonnige plek met goed doorlatende grond.

Waarom kiezen voor irissen?

Irissen voegen prachtige bloemen toe aan de vijveromgeving, maar er zijn meer redenen om irissen te planten rondom je vijver. Irissen dragen bij aan een gevarieerd ecosysteem en trekken insecten aan. Daarnaast helpen de wortels van irissen bij het absorberen van voedingsstoffen en overtollige mineralen uit het water, wat bijdraagt aan de waterzuivering van de vijver. Ook kunnen de bladeren van irissen schaduw bieden aan vissen en andere waterorganismen. Omdat irissen ook nog weinig onderhoud vereisen is het planten van irissen rondom je vijver een goed idee.

Ook irissen planten? Biovijver

Het assortiment vijverplanten bij Biovijver bied je een breed scala aan keuzemogelijkheden. Van de klassieke blauwe iris tot meer zeldzame kleurvariaties. Het bestellen van irissen bij Biovijver biedt niet alleen gemak, maar ook de zekerheid van hoogwaardige planten die met zorg zijn gekweekt. Neem zeker even een kijkje in ons ruime aanbod irissen .

Vijverplanten kopen?

Ben je op zoek naar irissen of andere vijverplanten? Neem dan zeker even een kijkje in ons ruime aanbod vijverplanten. De keuze in vijverplanten is bij ons enorm, daarom zijn onze vijverplanten onderverdeeld in zuurstofplanten, oeverplanten, moerasplanten en drijfplanten. Ben je in het bezit van een mooie vijver? Dan zijn onze vijverpakketten wellicht ook iets voor jou! Naast vijverplanten bieden we vijverdieren om het ecosysteem in jouw vijver zo optimaal mogelijk te maken. Veel succes met jouw keuze en tot ziens bij Biovijver!

Terug naar overzicht
De waardering van biovijver.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 127 reviews.