Veenwortel, een ondergewaardeerde vijverplant!

 4,95 incl. BTW

Veenwortel is een echte ondergewaardeerde vijverplant! Een aantal veenwortels en er is een zuurstofrijke schaduwplek voor de vissen en een bloemenpartij boven het wateroppervlak!

UitverkochtBinnen 5 werkdagen in huis

  • In Nederland gekweekt
  • Duurzame verpakkingen
  • Gratis verzending vanaf € 150
Groot assortiment

In Nederland gekweekt

Van planten tot vijverdieren

duurzame verpakkingen

Wij kiezen duurzaam

Met duurzame verpakkingen

Kundig advies

Kundig advies

Gegeven door onze experts

Product omschrijving

Veenwortel (Persicaria amphibia)

Veenwortel is een echte ondergewaardeerde vijverplant! Het heeft bladeren aan het wateroppervlak en behoort tot de zuurstofplanten met een van de mooiste bloemen. In de zomer verschijnen er roze langwerpige bloemen boven het wateroppervlak. Plaats meerdere veenwortels bij elkaar en er ontstaat een zuurstofrijke schaduwplek voor vissen, en in de zomer zorgt het voor een prachtige bloemenpartij boven het wateroppervlak!

Deze waterplant is erg flexibel. Het liefst van 10 tot 60 cm in het water op een plekje in het zonlicht tot in de halfschaduw.

Hoe groeit veenwortel?

Het is een wortelende vijverplant. Dit houdt in dat de plant wortels in de bodem maakt. Dit doen ze in grind, substraat, klei, vijveraarde, zand of in een vijvermand.

Hoeveel veenwortel heb ik nodig?

​Als zuurstofplant is de geadviseerde hoeveelheid 5 kwekerspotten per 1000 liter. Het benodigde aantal zuurstofplanten is ook te berekenen met de zuurstofplantencalculator! Met behulp van deze calculator kunt u aan de hand van de inhoud van uw vijver het exacte aantal uitrekenen.

Hoe lang gaat veenwortel mee?

Deze oeverplant of zuurstofplant kan tientallen jaren meegaan.

Is veenwortel bestand tegen de winter?

Ja, deze sterke inheemse waterplant is uitstekend bestand tegen de koude wintermaanden en heeft voor de vorst geen extra verzorging nodig.

Heeft veenwortel extra voeding nodig?

Extra voeding geven is niet nodig, deze vijverplant haalt zijn benodigde voeding wordt uit het water.

Heeft deze vijverplant onderhoud nodig?

Nauwelijks. In het najaar de mogelijk afgestorven stengels en bladeren verwijderen, maar de afgestorven plantendelen zijn dusdanig klein dat het verwijderen geen vereiste is.

Hoe kan ik deze vijverplant bestellen?

In onze webshop verkopen we veenwortel in kwekerspotten van 9×9 cm. Bent u op zoek naar grote aantallen? Neem dan gerust contact met ons op!

Eigenschappen

Gewicht 0,2 kg
Afmetingen 9 × 9 × 63043350 cm