Filters

Vijverplanten

Ontdek de pracht en functionaliteit van onze vijverplanten, speciaal geselecteerd om jouw vijver tot leven te brengen. Of je nu een ervaren vijverliefhebber bent of net begint met het creëren van een waterparadijs in je achtertuin, wij bieden een diverse selectie vijverplanten. Vijverplanten zorgen voor een harmonieuze en gezonde omgeving in en bij de vijver.

Enig resultaat

Biovijver

Vijverplanten

Ontdek de pracht en functionaliteit van onze vijverplanten, speciaal geselecteerd om jouw vijver tot leven te brengen. Of je nu een ervaren vijverliefhebber bent of net begint met het creëren van een waterparadijs in je achtertuin, wij bieden een diverse selectie vijverplanten. Vijverplanten zorgen voor een harmonieuze en gezonde omgeving in en bij de vijver.

Van zuurstofplanten die bijdragen aan een heldere en frisse vijver tot oeverplanten die niet alleen het uiterlijk verbeteren, maar ook de waterkwaliteit verbeteren. Ontdek de veelzijdigheid van moerasplanten die bloeien in ondiep water en, evenals de charmante drijfplanten met zwevende bladeren, die naast decoratief zijn ook bijdragen aan de regulering van de watertemperatuur. Bij ons vind je alles wat je nodig hebt om je vijver te verrijken en te laten bloeien. Ontdek ons aanbod van vijverplanten en geef een prachtige finishing touch aan jouw waterlandschap!

Ontdek onze verschillende soorten vijverplanten:

Bij Biovijver vind je een prachtig assortiment vijverplanten. Deze vijverplanten zijn onder te verdelen in verschillende categorieën, graag vertellen we je daar wat meer over.

Zuurstofplanten:
De planten brengen zuurstof in het water en zorgen voor goede condities voor vissen en ander waterleven.

Oeverplanten:
Planten voor de ondiepte gedeeltes van de vijver. Deze planten nemen de meeste voedingsstoffen op en zijn belangrijk voor de waterkwaliteit.

Moerasplanten:
De planten groeien in de zeer ondiepte gedeeltes en de natte tot vochtige grond. Voor een natuurlijke overgang van land naar water.

Drijfplanten:
Planten zonder wortels of drijfbladeren aan het wateroppervlak. Schuitplaatsen en algenwerkende werking.

Welke vijverplanten zuiveren het beste?

Sommige vijverplanten hebben een betere zuiverende werking dan andere. De meest krachtige oeverplanten (helofyten) zijn: gele lis, egelskop, kalmoes en beekpunge. Sterkte zuurstofplanten zijn: diverse soorten fonteinkruid, hoornblad, waterpest en aarvederkruid. Afhankelijk van je wensen voor jouw vijver kies de je planten uit. Of je nu op zoek bent naar vijverplanten voor zuurstofverrijking of esthetische doeleinden, ons uitgebreide assortiment voldoet aan al jouw wensen. Breng jouw vijver tot leven met onze diverse selectie planten!

Hulp nodig? Gebruik onze plantencalculator!

Heb je geen idee hoeveel vijverplanten je nodig hebt voor jouw vijver en welke soort vijverplanten? Gebruik dan onze handige plantencalculator! Deze vertelt je precies hoeveel planten en welke planten het beste zijn voor jouw vijver.

Advies op maat

Heb je een vijver en weet je niet goed hoeveel planten en/of dieren je nodig hebt en welke soorten de beste keuze zijn voor jouw vijver? We voorzien je graag van advies op maat om tot een evenwichtige vijver te komen. Ook als het gaat om een volledige nieuwe vijver staan wij klaar om je te helpen. Heb je een probleem met je vijver? Neem dan even contact met ons op, we denken graag met je mee.

Biovijver – gekweekte inheemse waterplanten van topkwaliteit

Biovijver is jouw betrouwbare bron voor in Nederland gekweekte inheemse waterplanten. Als één van onze vijverpakketten je interesseert, nodigen we je graag uit om onze kwekerij te bezoeken en onze vijverartikelen persoonlijk te bekijken. Maak vooraf een afspraak en of je nu een particulier bent of een professionele tuinarchitect/hovenier, wij helpen je graag. Heb je vragen of behoefte aan advies bij het maken van keuzes? Laat het ons weten. Ons competente team staat voor je klaar om je te begeleiden en ervoor te zorgen dat je vijveroptimalisatie een succes wordt.