Bloeiende oeverplanten

Ons pakket met bloeiende oeverplanten is het pakket om meer insecten te lokken en kleur toe te voegen aan uw vijver.

Enig resultaat

Biovijver

Vijverpakket Bloeiende oeverplanten

Oeverplanten spelen een cruciale rol bij het handhaven van een stabiele, gezonde en heldere vijver, vooral in vijvers met vissen. Ons pakket met bloeiende oeverplanten is het pakket om meer insecten te lokken en kleur toe te voegen aan uw vijver. Dit pakket is zorgvuldig samengesteld om niet alleen algenproblemen aan te pakken, maar ook om ervoor te zorgen dat je vijver helder blijft. Door te kiezen voor onze bloeiende oeverplanten pakketten kun je genieten van prachtige kleuren en volop genieten van de insecten die het aantrekt.

Wat zit er in het bloeiende oeverplanten pakket?

Het bloeiende oeverplanten pakket is er in verschillende maten: small (10 stuks), medium (20 stuks), large (30 stuks), XL (40 stuks) en XXL met (50 stuks). Deze pakketten bevatten zorgvuldig gekozen bloeiende oeverplanten, waarmee je jouw vijver omtovert tot een echt juweeltje. Je krijgt in het pakket minimaal 3 verschillende soorten bloeiende oeverplanten. De oeverplanten zijn afkomstig van eigen bodem. Dit betekent dat ze winterhard (vorstbestendig) zijn en voor meerdere jaren plezier zorgen. Het bloeiende oeverplanten pakket bevat:
• Dotterbloem
• Gele lis of andere kleuren lis
• Kattenstaart
• Moerasandoorn
• Snoekkruid
• Waterdrieblad
• Watermunt
• Zwanenbloem

Oeverplanten zijn waterplanten met wortels die zich in de bodem hechten, of het nu gaat om grind, substraat, klei, vijveraarde, zand of een (kant-en-klare) vijvermand.

Maak gebruik van onze plantencalculator!

Heb je geen idee welk pakket je moet kiezen en hoeveel bloeiende oeverplanten je nodig hebt voor jouw vijver? Gebruik dan onze plantencalculator! Onze handige plantencalculator vertelt je precies hoeveel bloeiende oeverplanten en welke planten het beste zijn voor jouw vijver.

Waarom kiezen voor het bloeiende oeverplanten pakket?

In een vijver zijn drie belangrijke voedingsstoffen aanwezig. Een te hoge concentratie van deze voedingsstoffen kan schadelijk zijn voor de vijver, met risico op vissterfte en overmatige algengroei. De voedingsstoffen waar het om gaat zijn nitraat, nitriet en fosfaat. Een diverse mix van bloeiende oeverplanten en andere waterplanten zorgt ervoor dat de concentratie van deze voedingsstoffen niet te hoog wordt, waardoor overmatige vissterfte en algenproblemen worden voorkomen. In het bloeiende oeverplanten pakket selecteren we de meest effectieve oeverplanten die deze voedingsstoffen opnemen, waardoor extreme algengroei wordt voorkomen en tegelijkertijd jouw vijver er prachtig uitziet.

Persoonlijk advies

Twijfel je over de juiste hoeveelheid planten en/of dieren voor jouw vijver, en welke soorten het beste passen? Wij bieden persoonlijk advies om je te helpen de juiste keuzes te maken, of je nu een bestaande vijver hebt of bezig bent met de aanleg van een nieuwe vijver. Graag helpen we je bij problemen met praktische oplossingen en ideeën.

Biovijver – Nederlandse kwekerij van inheemse waterplanten

Biovijver is jouw vertrouwde leverancier van in Nederland gekweekte inheemse waterplanten. Als je interesse hebt in een van onze vijverpakketten, ben je van harte welkom om een bezoek te brengen aan onze kwekerij en onze vijverartikelen zelf te bekijken. Neem vooraf contact met ons op om een afspraak te maken. Of je nu een particuliere vijverliefhebber bent of een professionele tuinarchitect/hovenier, wij staan klaar om je te ondersteunen. Bij vragen of hulp bij het maken van keuzes, laat het ons weten. Ons toegewijde team staat paraat om je te begeleiden en ervoor te zorgen dat jouw vijveroptimalisatie een succes wordt.