• Beoordeeld met een 8,3
  • Gratis verzending vanaf €150
  • Bepaal zelf de verzenddatum
  • Binnen 2 werkdagen in huis
  • Geleverd uit eigen kwekerij
  • 100% groei- en bloeigarantie

Product- en bestelinfo

Drijvend fonteinkruid (Potamogeton natans)

Drijvend fonteinkruid is een zuurstofplant die ten opzichte van vele andere een voordeel heeft. De bladeren van het drijvend fonteinkruid drijven net als waterlelies aan het wateroppervlak, waardoor ze een groot oppervlak aan schaduw creëren! In combinatie met de zuurstofproductie zorgt het drijvend fonteinkruid voor een zuurstofrijke schaduwplek. Dit maakt deze zuurstofplant favoriet bij vissen, amfibieën en ander onderwaterleven, vooral tijdens de warmere zomerdagen!

Deze zuurstofplant kan diep staan. Het staat het liefst 40 tot 120 cm in het water op een plekje in het zonlicht tot in de halfschaduw.

Hoe groeit drijvend fonteinkruid?

Het is een wortelende zuurstofplant. Dit houdt in dat de plant wortels in de bodem maakt. Dit doen ze in grind, substraat, klei, vijveraarde, zand of in een vijvermand.

Drijvend fonteinkruid gedijt ook goed in stromend water. De drijfbladeren zullen dan niet het wateroppervlak bereiken, maar sierlijk meegaan met de stroming. Het is een geschikte soort voor locaties bij een uitstroom of toestroom, zoals bij een beekloop. Voor wateren met een fluctuerend waterpeil of situaties met droogval is de vergelijkbare duizendknoopfonteinkruid een beter alternatief.

Hoeveel drijvend fonteinkruid heb ik nodig?

Voor deze zuurstofplant wordt een geadviseerde hoeveelheid van 4 tot 5 bossen per 1000 liter aanbevolen. Met deze hoeveelheid wordt de kans op helder water gemaximaliseerd en de kans op overmatige algengroei geminimaliseerd.

Het benodigde aantal zuurstofplanten is ook te berekenen met de zuurstofplantencalculator! Met behulp van deze calculator kunt u het exacte aantal uitrekenen op basis van de inhoud van uw vijver.

Hoe lang gaat fonteinkruid mee?

Deze zuurstofplant is een echte inheemse zuurstofplant en kan tientallen jaren meegaan!

Is drijvend fonteinkruid bestand tegen de winter?

Ja, deze sterke inheemse waterplant is uitstekend bestand tegen de koude wintermaanden en heeft voor de vorst geen extra verzorging nodig.

Heeft fonteinkruid extra voeding nodig?

Extra voeding geven is niet nodig, deze zuurstofplant haalt zijn benodigde voeding wordt uit het water.

Heeft deze zuurstofplant onderhoud nodig?

Nauwelijks, in het najaar mogelijk de afgestorven stengels en bladeren verwijderd worden. De afgestorven plantendelen zijn dusdanig klein dat het verwijderen van deze geen vereiste is.

Hoe kan ik deze zuurstofplant bestellen?

In onze webshop verkopen we drijvend fonteinkruid per 5 bossen. Een bos is een gebundelde hoeveelheid zuurstofplanten. De omvang van de bos hangt af van de tijd van het jaar. In het voorjaar zijn de planten nog niet volgroeid, waardoor de bossen ook wat kleiner zijn. De bossen worden met een elastiekje bij elkaar gehouden. De zuurstofplanten maken onder elke bladoksel nieuwe wortels aan. Wanneer de planten zonder wortels worden geleverd, heeft dit verder geen negatieve effecten. Op de kennisbank vindt u de instructievideo met het aanplantadvies.

Bent u op zoek naar grote aantallen? Neem dan gerust contact met ons op!

Drijvend fonteinkruid, creëert zuurstofrijke schaduwplekken!

Uitverkocht

Reviews

Duurzame verpakkingen
Pas achteraf betalen met Klarna
Groot assortiment inheemse planten
Gratis verzending vanaf 150 euro

Geen producten in de winkelwagen.

  • Account aanmaken

Wachtwoord vergeten